Informatiebladen bronchiëctasieën

Informatieblad in meerdere talen

Ontwikkeld in samenwerking met experts inzake bronchiëctasieën van de European Respiratory Society en patiënten en zorgverleners van de adviesgroep patiënten voor bronchiëctasieën van de European Lung Foundation. Dit informatieblad biedt een samenvatting van de informatie in 'Over bronchiëctasieën' en 'Behandeling' op deze website in een eenvoudig te downloaden document. Vind uw taal hieronder:

Website-bronnen en online gemeenschappen

Online bronnen en discussieforums in uw taal

Deze online bronnen zijn aanbevolen door mensen die ervaring hebben met bronchiëctasieën.

Deze online groepen worden door ons niet beheerd of bewerkt, dus we raden u aan na te denken over de details die u deelt en elk aangeboden advies te bespreken met een zorgverlener.

Richtlijnen over diagnose en behandeling

ERS-richtlijnen over het beheersen van bronchiëctasieën

Deze richtlijnen van de ERS (European Respiratory Society) bevatten de meeste geschikte onderzoeks- en behandelingsstrategieën voor bronchiëctasieën en werden op basis van het beste beschikbare gepubliceerde bewijs samengesteld door een groep experts over het onderwerp.

Er is een samenvatting, geschreven voor mensen met bronchiëctasieën, om u te helpen begrijpen wat er werd aanbevolen in de originele richtlijnen. Deze is beschikbaar in de volgende talen: